L.e.p. direktoriaus pavaduotojos Vizitas Suomijos bibliotekose

Kol bibliotekoje vyko pasiruošiamieji Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės darbai, l.e.p. direktoriaus pavaduotoja Rūta Antanavičiūtė gerosios patirties ir praktikos sėmėsi Suomijoje. Šiandien trumpas įrašas apie projektą, o Rūta savo patirtimi su kolegomis pasidalins kiek vėliau!

  
Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka prisijungė prie Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešosios bibliotekos suburto konsorciumo ir kartu su kitomis Šiaulių ir Telšių apskričių viešosiomis bibliotekomis įgyvendina programos „Erasmus+“ suaugusiųjų švietimo srities darbuotojų mobilumo projektą.

Projekto tikslas yra plėsti su kvalifikaciniais poreikiais susijusias bibliotekų specialistų problemas siekiant kurti ir plėtoti profesionalias, kokybiškas ir inovatyvias suaugusiųjų neformaliojo švietimo veiklas Šiaulių ir Telšių apskričių viešosiose bibliotekose. Projekto metu bibliotekų specialistai kelia kvalifikaciją dalyvaudami mokymuose ir darbo stebėjimo vizituose užsienio šalyse.

  
2024 m. balandžio 15–19 d. konsorciumo nariai lankėsi Suomijos viešosiose bibliotekose. Aplankyta Helsinkio miesto viešosios bibliotekos pagrindinė biblioteka – Pasila, filialai – centrinė biblioteka Oodi, mobili biblioteka, Itäkeskus ir Herttoniemi bibliotekos. Taip pat aplankytos kitos Suomijos bibliotekos: Nacionalinė Suomijos biblioteka, Turku miesto biblioteka, Karina miesto biblioteka, Espo miesto biblioteka – Lippulaiva. Grįžtant namo pakeliui Estijoje aplankyta Pernu miesto viešoji biblioteka.