Nacionalinė bibliotekų savaitė Plungėje 2024

2024 m. balandžio mėn. 23–29 d. tradiciškai vyks Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Kasmet nuo 2001 m. Bibliotekų savaitė vienija bibliotekininkų bendruomenę, pristato bibliotekų veiklas visuomenei, kviečia švęsti savo profesiją.
Plungė švęsti bibliotekininkų savaitę pradės kiek anksčiau - jau balandžio 22 d. ir visą savaitę, iki pat balandžio 29-osios kviesime plungiškius dalyvauti renginiuose bei akcijose, šitaip švenčiant drauge su mumis! 


04 22 d. 12.00 val. Plungės technologijų ir verslo mokyklos moksleiviams surengėme susitikimą su knygyno „Juodas šuo“ įkūrėju Tomu Lučiūnu.
04 22 d. 10.00 ir 14.00 val. Ugnė Upė Pilitauskaitė vaikų ir jaunimo bibliotekoje (Laisvės al. 19) kvies į edukaciją ,,Susikurk mitinę būtybę“.
04 22 d. 17.00 val. Plungės viešojoje bibliotekoje vyks knygos ,,Gyvenimas tarp knygų" pristatymas.
04 24 d. 17.00 val. Projekto ,,Biblioteka-spalvotas kultūros ir meno žurnalas (lėtam skaitymui) renginys - Kanklininkės
Agotos Zdanavičiūtės ir poeto Vlado Braziūno koncertas.
04.25 d. 10.00 val. Vaikų ir jaunimo biblioteka kartu su ,,Tetomis iš bibliotekos" keliaus į Platelius, kur pristatys konkurso „Metų knygos rinkimai 2023“ nominantus (KNYGOS VAIKAMS).
04 26 d. 11.00 val. Kviesime plungiškius į iškylą prie Plungės viešosios bibliotekos-laikrodinės. Gyvi knygų mainai! Surengsime smagų „Knygų pikniką“ – tiesime spalvingus pledus, dalinsimės arbata ir knygomis, bendrausime.
04 27 d. 13.00 val. Jūsų lauks Pažintinė ekskursija „Birutės gatvė: Plungė -Maceniai“ (Iš ciklo „Plungės istorijos“).

  
Be daugybės renginių Jūsų lauks ir keletas gražių akcijų bei iniciatyvų:
„PALIKTA KAVA“ - kaip ir prieš metus bibliotekininkai Jus vaišins kava. Nes skaityti daug maloniau, kai šalia garuoja puodelis karštos aromatingos kavos...
„MANO KNYGA TAU: tikiuosi, jog tave pažįstu“ - pasiūlykime savo perskaitytą knygą tam, kuriam, mūsų manymu, ji tikrai labai tiktų - kolegai, draugui, pažįstamam, kaimynui.
„FOTOGRAFUOJA BIBLIOTEKININKAI“ - bibliotekininkų fotografijų paroda Plungės bibliotekoje, minint ne tik bibliotekų savaitę, bet ir balandžio 26-ąją švenčiamą fotografijos dieną.

  
Labai labai norime susitikti, norime švęsti, norime dalintis knygomis ir skatinti skaitymą Plungės mieste! Kviečiame dalyvauti ir būti bendruomenėje drauge su Plungės bibliotekininkais!

  
Daugiau informacijos apie vyksiančius renginius, akcijas ir iniciatyvas - JAU VISAI NETRUKUS! 

  

Visą aktualią Nacionalinės bibliotekų savaitės Plungėje informaciją rasite paspaudę ČIA: https://fb.me/e/5bRZQvl5U

  
#nacionalinebiblioteusavaite