Knygierius ar biznierius: kas tas bukinistas? XXI a. knygnešystės nuotykiai...

Plungės technologijų ir verslo mokyklos moksleiviams balandžio 22-oji diena nusimato turininga ir puiki, mat būtent ten atkeliauja antrasis #bibliotekoszurnalas svečias! Mokyklos bendruomenė turės galimybę susipažinti ir pasikalbėti su knygyno „Juodas šuo“ įkūrėju Tomu Lučiūnu, kuris papasakos, kuo virto studentiškas daiktų perpardavinėjimas antrinėje knygų rinkoje.

    

Knygos – sena Tomo aistra. Sako, kiek save atmena, vis būdavo tarp senų knygų, kaupė jas, kol kolekcija tapo asmeniniu knygynu, kuriame skaitytos ar kitiems nebereikalingos knygos randa naujus šeimininkus. Knygas Tomas superka pats. Daugiausia knygų į „Juodą šunį“ patenka iš privačių namų bibliotekų.

Tarp senų knygų T. Lučiūnas yra aptikęs tokių bibliografinių vertybių kaip keturvėjininko Kazio Binkio 1920 m. „Eilėraščiai: poezijos bandymų sąsiuvinis“. „K. Binkio knygos atradimas atspindi bukinistų dalią: tarp šimtų menkaverčių knygų rasti vieną kitą itin retą bibliografinį leidinuką. Tokie atradimai prilygsta lobio paieškoms, kurios labai retai išsipildo“, – teigia T. Lučiūnas.

  

Tiek ir dar daugiau išgirsime iš paties Tomo Lučiūno lūpų balandžio 22-ąją dieną Plungės technologijų ir verslo mokykloje. Akimirkomis iš renginio pažadame pasidalinti!

  

PROJEKTĄ FINANSUOJA: Lietuvos kultūros taryba, Plungės rajono savivaldybė, Šiaulių bankas.
PROJEKTO ORGANIZATORIUS - Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

  

Detalią informaciją apie projektą ir artėjančius renginius bei parodas rasite čia: https://www.facebook.com/events/938363410771165/938363460771160?active_tab=about