Susitikimo su Liutauru Degėsiu akimirkos

"Žodžiai suteikia galimybę gyvuoti kitaip. Susikurti pasaulius, kuriuose galima apsigyventi. Kalbėti apie tai, ko dar nėra, o ne kas jau buvo. Pasakoti, užsiminti - kas bus. O apie tai, kas buvo, - gali skelbti ir paminklai...".

Pilnutėlė salė susirinkusiųjų į Liutauro Degėsio kūrybos pristatymo vakarą buvo sužavėti prasmingomis autoriaus mintimis ir šmaikščių įžvalgų kupinais tekstais.

Penktadienį, po savaitės darbų šis susitikimas tapo puikia galimybe atsipūsti - išgirsti dar negirdėtų ištraukų iš rašytojo poezijos, esė rinkinių bei romanų, pasiklausyti visiems taip puikiai pažįstamų Kosto Smorigino dainų, kurių ne viena parašyta būtent pagal Liutauro Degėsio eiles. Ne kiekvienas rašytojas iš savęs spinduliuoja tokias šviesias ir ramias emocijas. Liutauras būtent toks - į kūrybą paniręs bei atsidavęs skaitytojui poetas/filosofas, bet kartu ir atviras, malonus ir nuoširdus žmogus.

Valandos laiko susitikimui sunkiai užteko. Norėjosi klausytis ilgiau, žymėtis užrašinėse surezonavusias mintis, diskutuoti ir tyliai pasijuokti iš autoriaus pasakojamų nutikimų ir istorijų.
Sakome ačiū! Tokį tikrą ir nuoširdų ačiū, už lygiai tiek pat tikrą ir nuoširdų susitikimą!