Jaukus susitikimas su Plungės socialinių paslaugų dienos centro lankytojais

Jau keletą savaičių Plungės viešojoje bibliotekoje-laikrodinėje eksponuojama paroda, kurios kūrėjai - Plungės socialinių paslaugų dienos centro lankytojai. Tai suaugę žmonės su negalia, tačiau po šios įstaigos stogu savo galimybes atranda įvairiausi likimai ir charakteriai. Viena iš tokių galimybių - kūryba.

Dienos centro lankytojai šiandien ir patys apsilankė bibliotekoje. Prie arbatos puodelio ir šilto pokalbio apžiūrėjome eksponuojamus darbus, išgirdome kiekvieno jų atsiradimo istoriją. Paslaugų centro specialistės papasakojo, kaip gimsta skirtingi kūriniai, kokios technikos naudojamos jiems kurti. Tiek darbuotojai, tiek ir patys kūrėjai atskleidė, kurios veiklos jiems labiausiai sekasi: vienas save realizuoja keramikoje, mikliai sukdamas virveles iš molio, kitas gali pasigirti daugiau nei 20-ties metų patirtimi siuvime, o trečias lanko kuo įmanoma daugiau užsiėmimų, taip paįvairindamas savo kasdienybę.


Jau spėjome išgirsti, kad įsigyti šių kūrėjų darbus norėtų ne vienas bibliotekos darbuotojas, ar čia užeinantis lankytojas. Šie darbai unikalūs, kiekvienas savitas ir įspūdingas, antro tokio niekur nerasite. Svarbiausia, kad į kiekvieno kūrinio gamybą įdėta tiek daug meilės ir pastangų, sudėtingų rankų judesių ir miklumo, o tai tik skleidžia žinią apie žmogiškumo galias, laisvę ir svajones...

Kviečiame visus, kurie užsuka į biblioteką nepraeiti pro šiuos kūrinius, pasigrožėkite jais, įvertinkite, tai svarbu ne tik mums, bet ir Plungės socialinių paslaugų dienos centro lankytojams. O mes dėkojame jiems už tokį jaukų apsilankymą, lauksime sugrįžtant dar ne kartą!