Susitikimas su Juozu Gaižausku

Juozas Gaižauskas - visiems puikiai pažįstamas aktorius, muzikantas, menininkas, laidų vedėjas, rašytojas... Daug apibūdinimų galima pasakyti kalbant apie šį žmogų, bet vienas, kone svarbiausias iš jo paties paminėtų - piligrimas.

Būtent apie tai, apie piligrimystę, kalbėjomės susitikime su Juozu Gaižausku. Pilnutėlė salė susirinkusiųjų klausėsi pačių šmaikščiausių, pačių liūdniausių, pačių stebuklingiausių istorijų iš žmogaus, nukeliavusio jau ne vieną ir ne du piligrimų kelius. Per karščiausią orą, stačiausius kalnus, per didžiausius skausmus, bet su didele laime ir pilnatvės jausmu - taip autorius keliauja jau ne vieneri metai. Visos tos istorijos, visi išgyvenimai vienaip ar kitaip susiję ir su autoriaus kuriamomis knygomis. Jų jau išleistos visos 5, o pati naujausia knyga "Antarktidos indėnai", parašyta dar šiemet ir jau spėjusi susilaukti didelio skaitytojų dėmesio, buvo pristatyta ir renginyje susirinkusiai Plungės bendruomenei.

Mes klausėmės istorijų, juokėmės, plojome, kartu dainavome, vartėme knygas ir buvo gera. Dėkojame Juozui Gaižauskui už šiltą vakarą ir laukiame atvykstant dar ne sykį.

"Kai gyvenimas byra į šipulius ir nebelieka vilties, kai skauda taip, kad nebeįmanoma ištverti, o tu privalai išgelbėti pasaulį... Bet jeigu esi tik mažas berniukas?"

Tokių citatų knygoje rasite ne vieną, ir tikime, kad knyga ne tik sužavės, bet ir paskatins perskaityti kitus šio autoriaus kūrinius, kuriuos, be abejo rasite ir Plungės viešojoje bibliotekoje.