EMALIO dirbtuvės bibliotekoje puikiai pavyko

Baigėsi tris dienas vykusios kūrybinės emalio dirbtuvės. Turėjome neįkainojamą galimybę susipažinti su viena iš juvelyrikos dekoravimo priemonių – emaliavimu, įgijome praktikos dirbant įvairiomis jo technikomis, sukūrėme pirmuosius savo emalio darbus. Kūrėme ne tik sau, bet ir bibliotekai. Rezultatas – netikėtas ir neįtikėtinas – laikrodinė, kurią juvelyriškai sudėliojo dirbtuvių dalyvės.


AČIŪ dirbtuvių vadovei, VDA Telšių fakulteto docentei, juvelyrei Beatai Zdramytei už galimybę pažinti emalio meno techniką, už jos energiją, kantrybę ir patarimus. AČIŪ dirbtuvių dalyvėms už aktyvų įsitraukimą, kūrybiškumą ir sukurtą dovaną bibliotekai – juvelyriškąją laikrodinę. 
Dirbtuvės vyko erdviose Plungės Vaikų biblioteka erdvėse. Už tai ir pagalbą ruošiantis užsiėmimams – AČIŪ kolegoms. 
Kūrybinių emalio dirbtuvių metu sukurtus darbus galima apžiūrėti bibliotekoje-laikrodinėje. Čia veikia ir VDA Telšių fakulteto studentų sukurtų emalio darbų paroda.
Emalio kūrybinės dirbtuvės yra projekto „Vietos identiteto paieškos: meninės interpretacijos gamtos ir kultūros paveldo tema“ dalis. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybės administracija.

LKT logo   savivaldybės logo