Juvelyrikos darbų paroda - pirmoji tokia bibliotekoje

Turime itin spalvingų naujienų. Šiuo metu bibliotekoje pristatome subtilių, juvelyriškai tikslių ir be galo įdomių Vilniaus dailės akademijos Telšių fakulteto Metalo meno ir juvelyrikos studijų programos studentų EMALIO darbų parodą.
Keletas parodos kuratorės, VDA Telšių fakulteto docentės Beatos Zdramytės minčių (apie sunkiai suvaldomą emalį ir beveik nenuspėjamą jo rezultatą): "Emalio atsiradimo laikas datuojamas dar gerokai iki mūsų eros pradžios, tad ir tradicijų bei formų kaita apima įvairiapusiškus šios technologijos naudojimo aspektus. Šiuolaikinis emalio menas nėra populiarus dėl savo pretenzingo techninio suvaldymo. Technologija leidžia daug eksperimentuoti ir per atidumą pajusti emaliavimo specifiką, pasiekti netikėtų rezultatų." Taigi, būtinai tai pamatykite...


Ir dar (labai svarbu!). Paroda yra liepos pabaigoje bibliotekoje organizuojamos Emalio meno ir technologijų laboratorijos anonsas. Sekite mūsų informaciją - jau kitą savaitę skelbsime registraciją (kūrybines dirbtuves ves B. Zdramytė).
Emalio kūrybinės dirbtuvės yra projekto „Vietos identiteto paieškos: meninės interpretacijos gamtos ir kultūros paveldo tema“ dalis.
Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybės administracija.

LKT logo  savivaldybės logo