„Išmani Plungė 2017“

Klaipėdos universiteto Rekreacijos ir turizmo V ištęstinio kurso studentės spalio 24 d. minėdamos Pasaulinę informacinių technologijų plėtros dieną, pakvietė III kurso studentus į jų suorganizuotą renginį „Išmani Plungė 2017“.
Studentės kvietė ne tik įprastai pasivaikščioti po M. Oginskio ansamblį, bet ir įveikti užduotis naudojantis išmaniosiomis priemonėmis (telefonais, planšetiniais kompiuteriais) bei parke esančiomis inovacijomis.

Studentai, naudodami virtualų žemėlapį svetainėje www.plungesparkas.lt, beveik 60 ha parko teritorijoje turėjo surasti 6 kultūros ir augalų turo objektus. Radus objektus, skanuoti QR kodus, skaityti informaciją ir ją talpinti Facebook socialiniame tinkle sukurtame renginio įvykyje su grotaženkle #ismaniplunge2017 (apie renginio eigą galite sužinoti Facebook paieškoje įrašę #ismaniplunge2017)). Įveikus užduotys dalyviai buvo kviečiami sugrįžti į Plungės viešąją biblioteką, kurioje laukė renginio tęsinys. Bibliotekoje dalyviai naudodamiesi virtualios realybės akiniais aplankė virtualų parko turą ir prisiminė jau aplankytas vietas, o bibliotekos direktorė Violeta Skierienė išsamiai supažindino su biblioteka, jos veikla ir istorija. Dalyviai buvo apdovanoti prizais ir pavaišinti arbata su saldumynais. Na, o ar smagu buvo galite pamatyti nuotraukose Nuotraukos Kamilės Dargy