Vakaras bibliotekoje

Sausio 31 d. Viešojoje bibliotekoje vyko muzikos ir fotografijos vakaras. Savo kūrybos dainas atliko jaunasis kūrėjas Lukas Danilevičius su grupe, menininkas Tomas Danilevičius pristatė neįprastą fotografijos parodą.

PARODA „RECOVERY“


Šiuolaikinė informacinė visuomenė neišvengiamai susiduria su skaitmeninėmis technologijomis, kurios yra įvairių žmogaus socialinių poreikių patenkinimo šaltinis, tame tarpe atlieka ir skaitmeninių duomenų išsaugojimo funkciją.
Atsiradusios naujovės praplečia įvairias galimybes, bet viešoje erdvėje pasitaiko prieštaringų vertinimų dėl skaitmeninių duomenų  ar kitokių skaitmeninių produktų išliekamosios vertės. Todėl tebevyksta diskusijos tarp popierinio ir skaitmeninio dokumento patikimumo ir ilgaamžiškumo.
 
Daugeliui šiuolaikinių technologijų vartotojų yra tekę susidurti su skaitmeninių duomenų praradimu. Šioje situacijoje kiekvienas iš praradusiųjų ieško galimybių sugrąžinti prarastus duomenis. Vieniems pavyksta, kitiems tenka susitaikyti su  netektimi.

Parodoje  „Recovery“ eksponuojami išorinio kietojo disko HDD duomenų atstatymo metu susidarę fotokoliažai. Šie koliažai - tai technologiniame procese įvykusių iškraipymų ar savitos tvarkos savarankiškai susikūręs rezultatas.

Paroda neturi tikslo nustatyti meno vertės klausimą ar tikrąjį (tiksliau pasakius - svarbiausią) šios parodos autorių. Tai  labiau atsakymo paieška į klausimą, kokią  įtaką šiuolaikinės technologijos daro mūsų gyvenimui  ir kiek jos yra nepriklausomos “savojoje” kūryboje ?..


Parodos sumanytojas
Tomas Danilevičius