Gegrėnų kaimo bibliotekos 60 – asis jubiliejus

Saulėtą šeštadienio rytą gegrėniškius ir gausų būrį svečių  į biblioteką ir tame pačiame pastate įsikūrusius  bendruomenės namus sukvietė šventė - „60 metų  drauge su jumis“, kurioje paminėtas  Gegrėnų kaimo  bibliotekos 60 –asis  jubiliejus. Renginį, gražiais žodžiais ir eilėmis apie biblioteką, knygą ir skaitymą, pradėjo jaunimas ir mažieji bibliotekos lankytojai.   Renginio vedėja  Sonata Paulauskienė, nuoširdžiai padėkojo susirinkusiems į bibliotekos gimtadienio šventę   ir kartu pasidžiaugė, kad mūsų biblioteka, ne kartą keitusi savo patalpas ir darbuotojus, šiandien yra jauki, šiuolaikiška ir atvira visiems.

Jubiliejaus proga biblioteką pasveikinti atvyko Seimo nariai: Andriejus Stančikas, Jurgis Razma  ir Jonas Varkalys su savo  padėjėjais, Plungės rajono meras Audrius Klišonis, Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Vida Saukalienė  , Žemaičių Kalvarijos seniūnas Liudas Gricius, Plungės viešosios bibliotekos direktorė Violeta Skierienė, Žemaitijos nacionalinio parko Kultūros paveldo skyriaus vedėja Aldona  Kuprelytė. Ilgą laiką Gegrėnuose dirbęs ir gyvenęs tautodailininkas Vytautas Jaugėla,  kolegės iš kitų bibliotekų ir didelis būrys gegrėniškių. Apie bibliotekos įkūrimą mūsų kaime kalbėjo  Žemaitijos nacionalinio parko Kultūros paveldo skyriaus vedėja  Aldona  Kuprelytė. Prisiminimais  apie darbą bibliotekoje dalijosi buvusi bibliotekininkė A. J. Urnikienė.
Apie tai,  kokia buvo darbo pradžia ir kaip  sekasi dirbti dabar, kalbėjo,   kitais metais savo darbo 30 - ies metų jubiliejų švęsianti bibliotekininkė  Dalytė Stonkienė. Savo kalbą  ji iliustravo sukurtu filmuku ,,Akimirkos iš bibliotekos veiklos“. Šventę pagyvino ir jaukumo jai suteikė, Rositos Urnikytės atliekamos  lyriškos dainos  ir gitaros akordų skambesys. Sveikinimai, linkėjimai, gėlės, dovanos, padėkos raštas, tai   tarsi padėkos ženklas už ilgametį darbą bibliotekoje,  kuriuos skyrė ne tik šventės svečiai, bet ir bibliotekos skaitytojai.Plungės viešosios bibliotekos direktorė Violeta Skierienė padėkos raštais apdovanojo ir dvi aktyviausias bibliotekos skaitytojas : D. M. Petrutienę ir L. Paulauskytę. Kalbėdama apie tai kad biblioteka be savo nuolatinių skaitytojų ir lankytojų, draugų, bičiulių ir pagalbininkų būtų bedvasis dulkančių knygų sandėlys,  bibliotekininkė dėkojo savo bibliotekos lankytojams už tai , kad : skaito, kas knygas, kas laikraščius ir žurnalus, kas naudojasi  internetu, ateina apžiūrėti bibliotekoje rengiamų parodų, dalyvauja   įvairiuose  renginiuose, mokymuose, padeda rengiant įvairias šventes  ir, kad šiaip sau užsuka į biblioteką. Dėkojo tiems bibliotekos bičiuliams, kurie jau eilę metų savo 2 procentus gyventojų pajamų mokesčio skiria bibliotekai, ir jų dėka  mes galime užsiprenumeruoti daugiau ir įvairesnių periodinių  leidinių. Kaip padėkos ženklas visiems paminėtiems bibliotekos lankytojams ir svečiams buvo pado-vanotas puodelis su bibliotekos ženklu, kurį jubiliejaus proga sukūrė L. Paulauskytė. Simboliniai gerumo angelai ir  bibliotekininkės tarti gražūs padėkos žodžiai atiteko pagrindiniams šios šventės rėmėjams, kurių tikrai netrūko, tai:
Seimo nariui  Andriejui Stančikui,ŽŪKB ,,Pieno gėlė‘,Veterinarijos paslaugų įmonės savininkui Juozui Labeikiui,Daivai ir Rolandui Raudžiams,Linai ir Irmantui Vasiliauskams,Zinai  ir Sauliui Petručiams, Parduotuvės savininkams Vidai ir  Vidmantui Šetkauskams,Individualiai Evaldo Stonkaus veiklai. Pertraukos metu, dalyviai buvo pakviesti pažiūrėti 1988-2017 m. bibliotekos veiklos nuotraukų koliažą, susipažinti su  bibliotekoje veikiančiomis parodomis. Po to visi  buvo pakviesti pasivaišinti jubiliejiniu bibliotekos tortu, pasišnekučiuoti prie kavos ar arbatos puodelio. O šventę užbaigė Aleksandravo teatro grupės ,,Rišolis“ dovana - spektaklis ,,Piktoji gudrybė‘‘. Šventė visiems paliko daug įsimintinų, malonių  akimirkų...