TALENTŲ ŠVENTĖ GLAUDŽIUOSE „AŠ GALIU! – 2014“

Dangaus ir žemės delnuos,
Gėlių ir saulės šviesoj
Laiko muzika skamba.
Sustoki, klausykis, išgirski,
Kas pasaulio simfoniją groja...
Gal džiaugsmo dalelę pajutęs
Baltą paukštį paliesi?
Ir suprasi žodžius visose akyse,
Ir eiti keliu nebus sunku:
Balta paukštė gyvens
Tavoje širdyje.
                       Eglė Budrytė
           Š.m. rugpjūčio 14 dieną Glaudžių kaimo bendruomenė rinkosi  į jau antrąkart organizuojamą Talentų šventę „Aš galiu!“ Pernai sėkmingai startavęs renginys, šiais metais sulaukė dar didesnio dalyvių susidomėjimo. Vaikai nerungtyniavo tarpusavyje, bet džiaugėsi galėdami pristatyti save. Malonu, kad jie sulaukė bendraamžių palaikymo, žiūrovų plojimų ir kuklių apdovanojimų. Jauni žmonės visada nori būti pastebimi, giriami, tuomet atsiranda noras kurti, tobulėti, įgyvendinti savo svajones.
             Šventėje tvyrojo pakili nuotaika. Jaunieji talentai dainavo, grojo įvairiais instrumentais, šoko, puikiai pristatė ir komentavo savo piešinius, origami dirbinius, demonstravo gatvės gimnastikos pasiekimus,  stebino išskirtiniais gebėjimais. Scenoje mes galėjome grožėtis grakščiais modernaus šokio ar meninės gimnastikos judesiais. O kiek drąsos ir pasiryžimo reikėjo  dainininkėms, acapella atlikusioms muzikos kūrinius! Gausių plojimų sulaukė ir „beatbox“ muzikos pasekėjai. Tie, kas neišdrįso pasirodyti šiais metais, sakė, kad kitąmet tikrai dalyvaus, tad mes pamatysime dar daugiau gabių ir talentingų glaudiškių.


           Pasak Babrungo seniūnės Rūtos Jonušienės, smagu, kad Glaudžiuose  yra tiek kūrybingo jaunimo, kuris puošia gimtąjį kraštą.  Žlibinų kultūros centro Glaudžių filialo renginių organizatorė Nijolė Norbutienė visiems šventės dalyviams linkėjo ir toliau ugdyti savo gebėjimus, kantriai siekti užsibrėžto tikslo ir paskatinti savo bendraamžius užsiimti įdomia ir prasminga veikla. O šventės dalyvių mamos, tėveliai ir močiutės neslėpė pasididžiavimo savo atžalomis.
         Baigiantis šventei dar ilgai visi dalinosi patirtais įspūdžiais, ilgai bendruomenės namuose klegėjo vaikai, šypsojosi žiūrovai. Juk vienas geriausių dalykų – matyti, kaip kitas žmogus šypsosi. Ir dar geriau yra žinoti, kad Jūs buvote priežastis, dėl ko jis šypsosi...
      Nuoširdi padėka Talentų šventės „Aš galiu! – 2014“ dalyviams:
Agnei, Ernestai ir Dariui Šimkams,
Ramunei Vengalytei, Modestai ir Justei Rutkutėms,
Kornelijai Šakinytei, Gabrielei Skinzgailaitei,
Perlai Leščinskaitei, Eimantui Bertuliui,
Smiltei ir Jonui Greimams, Matui Sabaliauskui,
Martynui Vilniui, Eivilei ir Eimantui Šeškauskiams,
Tadui Balsiui ir Dovydui Galdikui.

                     Glaudžių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Vida Rumšienė