Renginys Kantaučių bibliotekoje

Balandžio 2 d., Kantaučių bibliotekoje vyko popietė „Knygelių jūra“, skirta Tarptautinei vaikų knygos dienai paminėti. Popietėje dalyvavo Kantaučių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokiniai su savo mokytoja Jūrate Adomavičiene.
Vaikai atsinešė jau mokykloje padarytus laivelius, kurie turėjo plukdyti jų perskaitytų knygelių iliustracijas į plačiąsias jūras. Taip pat atsinešė gerą nuotaiką ir begalę žinių apie vaikiškas knygas.
Mokiniai nuoširdžiai pasakojo apie savo perskaitytas knygeles, diskutavo kuo skiriasi vaikiškos knygos nuo knygų skirtų suaugusiems. Pasakojo kokių knygelių jie turi savo namuose ir iš kur jas gavo, mokė vienas kitą,  kaip reikia jas saugoti.
Po to vaikai ėmėsi darbo, nes reikėjo nupiešti perskaitytos knygos iliustraciją. Tai mokiniai atliko su didžiausiu malonumu. Piešdami vaikai dalijosi savo pastebėjimais, patarinėjo vienas kitam, kokias naudoti spalvas, kaip nupiešti vieną ar kitą piešinio detalę. Paskui savo piešinėlius dėjo į popietinius laivelius ir paleido į jūras, marias.
Vaikų triūsas neliko neįvertintas, iš bibliotekos jie išėjo nešini padėkos raštais už meilę ir pagarbą vaikiškai knygai. O patys paliko pažadą dar daugiau skaityti.
                               Vyr. bibliotekininkė Laima Butrimienė