RENGINYS ŠATEIKIŲ BIBLIOTEKOJE

Sausio 31d.(penktadienį),į biblioteką rinkosi Šateikių pagrindinės m-klos 7-10kl.moksleivai, lydimi lietuvių kalbos mokytojos Lidos Puidokienės. Kadangi šie metai -Donelaičiui jubiliejiniai, tai mokykla rengs visą renginių ciklą.
   Pirmasis reginys vyko Šateikių bibliotekoje, vėliau moksleiviai mokykloje ruošis viktorinai, dalyvaus „Metų‘‘ poemos piešinių parodoje. Baigiamojo renginio metu bus apdovanoti aktyviausi moksleiviai,  leidęsi K.Donelaičio kūrybos takais.
Su Kristijono Donelaičio autobiografija moksleivius supažindino bibliotekininkė Margarita Gedvilienė. Bibliotekininkei  buvo patikėta svarbi užduotis: reikėjo ne tik datas ar konkrečius įvykius įsidėmėti ,bet ir sudominti moksleivius. Bibliotekininkė pasinaudojo knyga „Egzodo Donelaitis“ ,kurioje sudėti lietuvių išeivių tekstai. Įdomiai ir paprastai aprašyta literatūrologo Juozo Brazaičio  kelionė į Donelaičio tėviškę Lazdynėliuose ,jo aplankyta Tolminkiemio bažnyčia, kurioje kunigavo Donelaitis.
Mokytoja L.Puidokienė  išsamiai supažindino moksleivius su Donelaičio kūryba, moksleiviai skaitė poemos „Metai“ ištraukas ,žiūrėjo internete įvairių dailininkų “Metų“ iliustracijas.

                               Šateikių vyr. bibliotekininkė Margarita Gedvilienė.