Saugesnio interneto savaitė Žlibinų bibliotekoje

Vasario 10 d. Žlibinų kaimo bibliotekoje buvo paminėta saugesnio interneto savaitė. Mokytoja A. Lučinskienė 5-6 klasės mokiniams papasakojo apie žalą mūsų sveikatai, kurią daro ilgalaikis sėdėjimas prie kompiuterio.
Vėliau mokytoja ir mokiniai žiūrėjo vyr. bibliotekininkės J. Šereivaitės paruoštą skaidrių demonstraciją, kaip saugiai elgtis internete. Netrūko informacijos ir apie asmeninės informacijos saugojimo būdus. Taip pat paliesta aktuali elektroninių patyčių tema, mokiniams buvo patariama, ką reikėtų daryti, jie patirtų  elektronines patyčias ar elektroninį persekiojimą.
Su mokiniais buvo diskutuojama apie jų turimas anketas socialiniuose tinklapiuose, apie pavojus iš internetinių (realiai nesutiktų) draugų, asmeninių nuotraukų viešinimo pasekmes. Mokiniai džiaugėsi supratę, kiek daug asmeninės informacijos jie pateikia galbūt nepažįstamiems ir netikriems asmenims.
Renginio rezultatas – puikus! Nieko nelaukdami mokiniai prisijungė bibliotekoje prie savo anketų ir mažino savo asmeninę informaciją jose.
     Vasario 11 d. Žlibinų kaimo bibliotekoje antrą kartą buvo minima saugesnio interneto diena su Žlibinų kaimo I. Končiaus pagrindinės mokyklos 2 ir 4 klasėmis. Mokiniai su auklėtoja D. Eirošiene pasaulio pažinimo pamokose pradėjo mokymo temą apie internetą, tad vaikai pagilino žinias apie interneto galimybes ir daugiau sužinojo apie galimas grėsmes ir pasekmes.
Mokiniai žiūrėjo informacines skaidres apie  saugų elgesį internete, uždavė rūpimus  klausimus,  visi kartu diskutavome, apie jų turimas internetines anketas ir jų turinį.
Vaikai džiaugėsi praleidę pamoką kitaip ir sužinoję daug informacijos, kurią galės panaudoti kasdien leisdami laiką prie interneto.  
                      Judita Šereivaitė  vyr. bibliotekininkė