Gimtadienis Platelių miestelio bibliotekoje

Šeštadienį, gruodžio 14d., Platelių miestelio bibliotekoje, į savo pirmąjį gimtadienį rinkosi JSK (Jaunųjų skaitytojų klubas) „Pelėdžiukai“. Šventiškai nusiteikę, vedini besišypsančiomis mamomis, vaikai drąsiai žengė vidun. Juk jie čia jau tikri namiškiai! Pasigrožėję karpiniais papuošta biblioteka, visi susėdo pasižiūrėti ir prisiminti, kas įdomaus įvyko per metus. Kiek buvo susitikimų, kur lankytasi ir kas nuveikta, susirinkusiems pasakojo ir skaidres rodė klubo vadovė, Platelių miestelio vyr. bibliotekininkė Aušra Vilienė. Atsidėkodama vaikams už aktyvumą bibliotekininkė įteikė gimtadienio tortą.


Saldžiomis dovanomis nešini, pasveikinti „Pelėdžiukų“ užsuko ir svečiai: Platelių seniūnė Danutė Rapolavičienė, Platelių UDC direktorė Asta Plataunienė, Platelių bendruomenės pirmininkė Vitalija Lukavičienė. Pavėlavęs, bet gerai nusiteikęs, atvažiavo ir Plungės meras Albinas Klimas. Jis ne tik padovanojo vaikams po Kalėdinį varpelį, bet pradžiugino juos dalyvaudamas bendrame žaidime. O dalis didžiausios dovanos vaikus pasiekė prieš keletą dienų. Tai Švedijoje gyvenančios Marinos Kulčinskajos parama bibliotekai - nauji baldai. „Pufus“, kuriuos vaikams pagamino įmonė „Plungės baldai“ vaikai jau išbandė. O po naujų metų vaikų knygutės suguls į naujas lentynas. Smagu, kad „Pelėdžiukai“ turi tiek gerų draugų.
 Žaidimai, linksmybės ir šurmulys tą dieną bibliotekoje ilgai netilo. O ir kas sakė, kad turi būti tylu? Kol bibliotekoje skambės vaikų balsai, tol ji tikrai gyvens!

                                                                                      Vyr. bibliotekininkė A. Vilienė