Susitikimas su „MintVinetu" įkūrėju Jonu Valoniu

Ar kada girdėjote žodžių junginį „Mėtinis indėnas"?Greičiausiai šypsodamiesi į šį klausimą atsakėte ne... O ar kada girdėjote apie Vilniuje veikiantį naujų ir skaitytų knygų knygyną „MintVinetu"? Taip taip, čia vienas ir tas pavadinimas, tik kalba kiek skiriasi!

Šiandien, balandžio 15 d., su bukinistu Jonu Valoniu lankėmės Plungės Saulės gimnazijoje, kur įsikūrę jaukioje mažoje salytėje (nusprendėme, kad jausmas buvo lyg kalbėtumėmės namuose), valandėlę diskutavome apie knygas. Ir ne tik apie jas: apie Jono pomėgius, apie išskirtinio verslo atsiradimo istoriją, apie ateities planus, apie tai, kokie žmonės lankosi MintVinetu knygyne bei kaip ten patenka knygos. Apie tai, kodėl ir ką žmonės skaito ir kaip knygyno vadovas nepasimeta tarp dešimties tūkstančių knygų pavadinimų.


Mums pasirodė, kad gimnazistai tikrai buvo susidomėję - ir klausimų išgirdome, ir ne tik pasikalbėti, bet ir drauge pasijuokti spėjome.

Ačiū tariame Jonui ir Mint Vinetu- už pažintį, už ilgą kelionę į Plungę bei už įdomias mintis. Ačiū tariame ir Plungės „Saulės” Gimnazijai - už bendradarbiavimą bei šiltą priėmimą!

  

Kitas laukiamas #bibliotekoszurnalas LITERATŪROS skilties susitikimas - su bukinistu Tomu Lučiūnu - „Juodas šuo“ knygyno įkūrėju, Plungės technologijų ir verslo mokykloje. Iki susitikimo!

  

PROJEKTĄ FINANSUOJA: Lietuvos kultūros taryba, Plungės rajono savivaldybė, Šiaulių bankas.
PROJEKTO ORGANIZATORIUS - Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

  

#bibliotekoszurnalas