Susitikimai su Kasparu Pociumi - dvi dienos paskaitų ir pilnas bagažas vertingos informacijos apie avangardinį meną

„Jeigu aš kada nors rašyčiau kokį nors romaną arba didesnį tekstą, aš aiškiai žinau kuo jis baigtųsi - minia žmonių Vilniuje nueina ir susprogdina Valdovų rūmus. Nes tu turi juoktis iš to, kas visuomenei yra labai svarbu, tu turi juoktis iš tikrovės".
Apie dadaizmą, futurizmą ir avangardą. Apie kubizmą, sionizmą ir šiuolaikinį meną. Apie žymiausius filosofus ir menininkus, tarp kurių ir M.K. Čiurlionis, jų atradimus ir performansus. Apie žymiausius kūrinius ir jų reikšmę bei juose paslėptas mintis ir idėjas. Atrodytų kai kurie sudėtingi žodžiai, nesuprantamos sąvokos, bet viskas taip lengvai ir aiškiai pateikta ir sudėliota ir visa tai Kasparo Pociaus dėka.

Dvi dienos paskaitų „Kur baigiasi simbolizmas: XX amžiaus meninio avangardo istorija" prabėgo kaip trumpa akimirka, mat klausyti buvo nepaprastai lengva. Ir ne tik klausyti, bet ir choru Kasparo pateiktus tekstus skaityti. Pirmąją dieną nedrąsiai, o antrąją taip garsiai, lyg būtumėme repetavę ne vienerius metus.

  
Plungė taria AČIŪ! Prisideda ir Rietavas. Ir tikriausiai visa Lietuva, kad toks žmogus ant jos žemės vaikšto. Dėkojame Kasparui Pociui.

  
PROJEKTO PARTNERIAI: Plungės Mykolo Oginskio meno mokykla, Rietavo Mykolo Kleopo Oginskio meno mokykla.
PROJEKTĄ FINANSUOJA: Lietuvos kultūros taryba, Plungės rajono savivaldybė.
PROJEKTO ORGANIZATORIUS: Plungės rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

  
Visą projekto renginių informaciją rasite paspaudę ČIA: https://www.facebook.com/events/303573606030448/303573619363780/