Atidaryta Plungės krizių centro lankytojų darbų paroda

2024 metai Plungės rajono savivaldybėje paskelbti "Žemaitiško rašto" metais. Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, jog pirmasis šiems metams dedikuotas renginys įvyko Plungės vaikų ir jaunimo bibliotekoje

Sausio 23 d. čia surengta Plungės krizių centro lankytojų darbų paroda, kurioje pristatyta daugybė plungiškių rankomis kurtų kūrinių: nuo medinių namelių ir rožančių iki siūtų lėlių ar net žemaitiškų rakandų.

Darbų įvairovė tikrai didelė: visi su sava istorija, į visus pažiūrėta skirtingomis krizių centro lankytojų akimis, per kiekvieną daiktą atsiskleidžia vis kita gyvenimo istorija. Dėkojame bibliotekos darbuotojai Indrei Antanavičienei, kuri pasistengė sujungti šiuos darbus į vieną visumą ir viską sudėlioti bei išdėstyti taip, kad parodų erdvėje visi šie dirbiniai su žemaitiškai užrašytais pavadinimais sužibėtų naujomis spalvomis.

  

Susirinkusius į parodos atidarymą pasveikino bei už bendradarbiavimą dėkojo Plungės vicemeras Žydrūnas Purauskis, taip pat Plungės viešosios bibliotekos direktorė Gintarė Gurevičiūtė. Padėkos žodį tarė ir Plungės krizių centro direktorius Gintaras Armalis bei su krizių centro lankytojais dirbanti Ramutė Gedgaudienė.

  

Dėkojame visiems susirinkusiems, bet didžiausią AČIŪ tariame tiems, kurie dėjo didžiules pastangas ir savo rankomis mezgė, siuvo, statė, klijavo ir kitaip kūrė puikius parodoje atsidūrusius darbus.

  

Paroda veiks iki vasario 29 d.