Aldonos Ruseckaitės knygos pristatymo akimirkos

Spalio 13-oji, penktadienis, penktojo rašytojos Aldona Ruseckaitės biografinio romano „EMMI. Vinco Mykolaičio-Putino gyvenimo moterys“ pristatymas Plungės viešojoje bibliotekoje. Pilna žmonių, nėra laisvos vietos ir dėl to nepaprastai smagu. Ir kaip nebus smagu, jei nejučia susirinkome į jubiliejinį vakarą, į jubiliejines sutiktuves – 50-ąjį „EMMI“ pristatymą!

Pirmasis A. Ruseckaitės biografinis romanas „Šešėlis JMM“ pasirodė 2012-aisiais. Taigi, kone per 10 metų - penki biografiniai romanai. Graži, įspūdinga kūrybinė kraitė! Ne veltui rašytojos kraštiečiai džiaugiasi: mums pasisekė, kad turime rašytoją Aldoną Ruseckaitę! O mes, žemaičiai?! Manau, kad mes taip pat, o gal ir dar labiau galime džiaugtis Rašytoja, nes du A. Ruseckaitės romanai skirti mūsų, Plungės krašto, žymiausiems, iškiliausiems kūrėjams - Žemaitei ir Vytautui Mačerniui, jau tapusiems literatūros klasikais.

Su romanu „Dūžtančios formos“ mes gražiai pasitikome V. Mačernio metus, minėjome poeto 100-ąsias gimimo metines, o romanas „Žemaitės paslaptis“ ne tik nupūtė užmaršties dulkes nuo klasikės, bet prikėlė Žemaitę naujam gyvenimui! Ir taip prikėlė, kad nustebo visa Lietuva: no ė pamėslīk, matā, kuoki ta Žemaitė bovosi!

Bet penktadienį mes kalbėjome apie Vincą Mykolaitį-Putiną. Ką ten kalbėjome! Kai kalba charizmatiškoji Aldona Ruseckaitė, tik spėk klausytis! O paskui eilė ir džiaugsmas gauti autografą! Paprašyti kartu nusifotografuoti išdrįsta tik patys drąsiausieji. Laimingieji...
Renginio metu skambėjo Platelių ir Beržoro bažnyčių vargonininko Stepono Bidvos muzikiniai intarpai, didelį įspūdį visiems paliko vakare dalyvavusio Plungės Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios vikaro kunigo Tomo Kauliaus pasisakymas.

Už nuotraukas dėkojame po Plungės parką vaikštinėjusiam ir į bibliotekos renginį užsukusiam fotomenininkui Antanui Untydi.
Dėkojame visiems, tą vakarą buvusiems kartu!