Europos paveldo dienos Plungėje

„Gyvasis paveldas: meistriškumo laboratorija“ – 2023 m. Europos paveldo dienų tema, visoje Lietuvoje rugsėjo 8-17 dienomis vėl kviesianti artimiau pažinti kultūros paveldą. Šiemet ji – dar labiau įtraukianti ir intriguojanti.

Kultūros paveldą visada kūrė ir šiandien tebekuria žmonės, pasitelkę kūrėjo vaizduotę ir įgudusią meistro ranką, tad rengiamos gyvosios meistriškumo laboratorijos leis visa tai pažinti iš arčiau, gyvai pamatyti kūrybiškumo ir mokslo, įkvėpimo ir intuicijos, žinių, įgūdžių bei technologijų jungtį.

Plungėje rugsėjo 16 d. organizuojama Europos paveldo diena šįkart dedikuojama, pirmiausia, Laisvės alėjai - vienai seniausių, istoriškai svarbiausių ir įdomiausių Plungės miesto gatvių. Nes atversti šios vietos turtingos istorijos puslapius, išgirsti pasakojimus – verta vėl ir vėl... Kaskart neišvengiamai atrandant kažką naujo.


Šįkart į Laisvės alėją pažvelgsime iš labai arti, per gyvą pasivaikščiojimą, ir iš tolėliau – per platų restauravimo meno ir senosios fotografijos kontekstą.

Ypač kviesime apie renginį susiburti Laivės alėjos bendruomenę, paveldėjusią svarbios vietos praeitį ir ant istorinių jos pamatų šiandien kuriančią dabartį ir ateitį.

EUROPOS PAVELDO DIENŲ PLUNGĖJE
RENGINIŲ PROGRAMA

14.00 - Ekskursija Laisvės alėjoje. Renkamės prie Šv. Florijono paminklo.
15.00 - Susitikimas ir pokalbis su restauratoriumi Vidmantu Vaitkumi. Vaikų bibliotekoje, laisvės al. 19.
15.30 - Senosios fotografijos laboratorija su, Atvirųjų fotografijos dirbtuvių įkūrėju Gintu Kavoliūnu. Pasiruoškite fotosesijai ????.
16.30 - Pokalbiai prie kavos. Atsineškime senų nuotraukų iš savo asmeninių archyvų.

Susitikime. Išgirskime. Pamatykime. Pasidalinkime.


Rengėjai: Plungės rajono savivaldybė, Plungės viešoji biblioteka.