Kintanti ir mus keičianti realybė

Bibliotekos projektas, skirtas paskatinti atidžiau pažvelgti į mus supančią aplinką ir giliau pažinti ją, pasiekė finišo tiesiąją.

Savaitgalio fotoklajonės po Žemaitijos nacionalinį parką - su saule, lietumi (ir ledų kruša!), vėl saule... O aplink - iki išprotėjimo žalia žalia... Ir patys įdomiausi, geriausi, gražiausi toje klajonėje sutikti žmonės - liaudies meistrai, menininkai, senų sodybų ir juose esančių turtų saugotojai, aplinkos, gražiausių darželių puoselėtojai...

Būrelis fotografijos mėgėjų ir profesionalių fotografų iš Plungės ir Rietavo bei ypatingasis plenero svečias - latvių fotografijos klasikė Inta Ruka, lydimi ypatingosios ŽNP Aldutės - Aldonos Kuprelytės, tris dienas fiksavo įdomiausias parko vietas, bandydami atpažinti mūsąjį identitetą. Gims fotografijų ciklas bibliotekos kaupiamam fotoarchyvui bei fotografijų paroda, kurią rugpjūčio mėnesį galėsime bibliotekoje išvysti visi. Tai antroji bibliotekos šią vasarą vykdomo projekto "Kintanti ir keičianti realybė - profesionalaus meno tyrinėjimai Plungėje" dalis. Birželį ir liepą dvi profesionalės fotografės iš Vilniaus - Dovilė Dagienė ir Emilija Petrauskienė bei dr. botanikė Radvilė Rimgailė Voicik stebėjo mūsų bibliotekos gamtinę aplinką, augalus ir mokė pažvelgti į juos kitaip.
Šis pleneras - ir dar vieno bibliotekos šiuo metu vykdomo projekto - Žemaičių kultūros lauko tyrimai arba realybės transformacijos" dalis. Taigi, jėgos dvigubos... Tad po šios vasaros būsime tikrai turtingesni!

Bibliotekos projektą remia LR Kultūros taryba ir Plungės rajono savivaldybė.

LTK Logotipas