Svarbi informacija bibliotekų lankytojams

Vadovaudamiesi LR Sveikatos apsaugos ministro naujausiu sprendimu dėl bibliotekų ir valstybės archyvų skaityklų darbo organizavimo būtinųjų sąlygų informuojame, kad:
Nuo kovo 22 d., pirmadienio, bibliotekos pradeda teikti daugiau paslaugų. Kviečiame naudotis bibliotekos fondais renkantis ir grąžinant knygas, naudotis skaityklų paslaugomis, bibliotekų kompiuteriais, lankyti parodas. Taip pat nuo šios savaitės vėl pradedame dirbti ir šeštadieniais:
Viešosios bibliotekos darbo laikas šeštadieniais: 9.00 - 14.00 val.
Vaikų bibliotekos darbo laikas šeštadieniais: 10.00 - 15.00 val.
Miesto bibliotekos darbo laikas šeštadieniais: 10.00 - 14.00 val.


Ką turėtumėte žinoti?
☑️ Vienam lankytojui numatoma skirti ne mažiau kaip 20 kv. m ploto, skaitytojų srautą reguliuoja bibliotekos darbuotojai.
☑️ Įleidžiami tik veido kaukes dėvintys lankytojai, atvykę ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis (išskyrus šeimas). Apsauginės veido priemonės privalomos ir vyresniems nei 6 metų vaikams.
☑️ Būtina laikytis rankų higienos, kosėjimo bei čiaudėjimo etiketo.
☑️ Apsilankymo bibliotekoje metu privaloma laikytis saugaus, ne mažesnio nei 2 m atstumo tarp lankytojų ir darbuotojų.
☑️ Vienu metu lankytis skaityklose, parodose, ekskursijose gali ne didesnė nei 2 žmonių grupė arba asmenys iš vienos šeimos ir /arba vieno namų ūkio.
☑️ Į biblioteką neįleidžiami asmenys, kuriems pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas).
Tel. pasiteiravimui: (8 448) 72 372. Laukiame sugrįžtant!