Projektas „Esame kartu tam, kad ugdytume kultūros paveldo suvokimą“ įsibėgėja

Vasario 2 dieną įvyko pirmas mūsų bibliotekos koordinuojamo projekto „Esame kartu tam, kad ugdytume kultūros paveldo suvokimą", finansuoto iš Erasmus+ lėšų, partnerių susitikimas.
Susitikimo metu organizacijos partnerės plačiau pristatė savo institucijų veiklas. Taip pat aptarta projekto administravimo, veiklų įgyvendinimo, atsakomybių pasiskirstymo, viešinimo, rizikų įsivertinimo ir pan. klausimai.
Tai yra pirmasis tokio dydžio projektas, kurį biblioteka įgyvendins kaip koordinatorė. Labai džiaugiamės, kad būsimus pusantrų metų aktyviai įsitrauksime į tarptautines veiklas kartu su partneriais iš Austrijos, Kroatijos, Ispanijos, Italijos ir Nyderlandų ir tokiu būdu ne tik sieksime projekto rezultatų kartu, bet ir viešinsime mūsų nuostabiąją biblioteką Europoje.

Šiuo projektų siekiama:
• Skatinti dialogą tarp Europos kultūros ir kultūros paveldo profesionalų paveldo klausimais ir dalintis gerąją patirtimi.
• Paruošti išsamią medžiagą apie suvokimo ugdymą Europos kultūros paveldo srityje.
• Parengti naują mokymosi sistemą apie 4 kultūros paveldo aspektus.
• Atskleisti 4 kultūros paveldo aspektus sukuriant juos reprezentuojančius video filmukus.
• Sukurti virtualią platformą, kurią naudodamasi visuomenė viešintų Europos kultūros paveldą.
• Skatinti tikslinės grupės kūrybiškumą ir žinias pristatant kultūros paveldą skaitmeniniam formate.

Artimiausiu metu surengsime projektą pristatymą, į kurį pakviesime vietos kultūros, paveldo, muziejaus, švietimo ir turizmo atstovus. Susitikimo metu pakviesime prisijungti prie komandos ir kartu įgyvendinti projekto veiklas.
Projekto koordinatorė Gintarė Gurevičiūtė - Gailė