Bibliotekos darbuotoja skaitė pranešimą internetiniame seminare „EIFL pasaulio viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimų laureatai iš Lietuvos, Kroatijos ir Moldovos dalinasi gerąją patirtimi“

Sausio 27 dieną bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Gintarė dalyvavo ir skaitė pranešimą internetiniame seminare „EIFL pasaulio viešųjų bibliotekų inovacijų apdovanojimų laureatai iš Lietuvos, Kroatijos ir Moldovos dalinasi gerąją patirtimi“. Seminarą organizavo EIFL atstovai kartu su Azijos bibliotekų novatorių tinklu (tinklą sudaro atstovai iš Maldyvų, Bangladešo, Šri Lankos, Mianmaro, Indijos ir Nepalo).
2018 metai Plungės viešoji biblioteka buvo apdovanota EIFL apdovanojimu už edukacinę virtualią-pažintinę Plungės išmaniojo parko programą (www.plungesparkas.lt) ir indelį bendruomenės ekologinio švietimo srityje naudojant šiuolaikines technologijas, kurios skatina paslaugų prieinamumą ir patrauklumą. Šį laimėjimą bei Plungės išmaniojo parko programą Gintarė ir pristatė Azijos bibliotekų novotarių tinklui. Vėliau vyko klausimų sesija bei diskusija. Gintarė sulaukė nemažai klausimų apie technologijas, kurios Plungės viešojoje bibliotekoje naudojamos reprezentuojant ar atkuriant kultūros paveldą.

Novatoriams buvo įdomu sužinoti, su kokias iššūkiais bibliotekininkės susiduria naudojant technologines inovacijas, kaip veikia šios technologijos, iš kur semiamasi žinių ir idėjų, ir kokią naudą gauna mūsų bendruomenė. Nuostabu yra žinoti, kada tokios įspūdingos ir tolimos šalys domisi, žavisi ir giria mūsų bibliotekos projektines veiklas. Tai tikrai įkvepia nesustoti ir toliau nešti gerąją žinią apie mūsų unikalią, inovatyvią biblioteką, žingeidžią vietos bendruomenę bei patvirtina, kad einame teisingu keliu.