Kviečiame į „XXI a. neskubėjimo ciklo Upė“ renginį „Pasmerkta lietaus“

koveris ruduo


Plungės savivaldybės viešoji biblioteka rugsėjo 20 d., penktadienį, 18.00 val. kviečia į  jau tradicija tampantį „XXI a. neskubėjimo ciklo „Upė“ renginį „Pasmerkta lietaus“, kuris finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos, LR kultūros ministerijos ir Plungės rajono savivaldybės.

 Norime pasidžiaugti, kad nuo 2017 m. vasaros organizuodami netradicinius, alternatyvaus meno renginius „Upė“ subūrėme nemažą ištikimų gerbėjų ratą, o kiekvienas renginys pritraukia vis daugiau smalsuolių, nes „Upė“ pamažu tampa reiškiniu, simbolizuojančiu lėtą, tačiau nevaržomą tėkmę, tempą, laisvę, pievas..
 Šiais metais jau kvietėme į Domo Raibio Stand up programą „Nealkoholinis“, pavasarį neskubėjimo ciklo renginyje „Sekluma“, vykusiame bibliotekos kieme, klausėme dr. Lauryno Katkaus paskaitos „Su kuo valgomas hipsteris?“ ir stebėjome Teatro P poetinį vyksmą „Vakaras O“. Birželio mėnesį kvietėme į ciklo renginį „Sekluma“, kuris vyko netoli upės pakrantės. Čia literatūrinį-muzikinį performansą atliko latvių poetė Indra Brūvere-Darulienė ir kompozitorius Maris Lasmanis. Kaip Upė be slemo poezijos? Ją skaitė Milginta Palubinskaitė, Alma Riebždaitė, Paulius Gadeikis (mūsų edukatorius-bibliotekininkas, netikėtai atskleidęs savo slemavimo gebėjimus) ir Algirdas, kuris norėjo išlikti anonimiškas. Vėliau klausėmės dainuojamosios poezijos pasirodymo SUOKALBISUOKALBIS, kurį atliko klaipėdiečiai Jonas Baltokas ir grupė JieDu. Persikėlę į skaityklą stebėjome išskirtinį atlikėjų Amsterdamo ir Berlyno DRAGONS/DOYLE pasirodymą, kuriame atsiskleidė pasikartojantys meditatyvūs garso efektai, apsupti abstrakčios performatyvios poezijos. Vakarą baigė Kūdra – eksperimentinės muzikos atlikėjas, plaukiojantis tarp hipnotizuojančių garsų ir lėtų ritmų.

Taigi ir „XXI a. neskubėjimo ciklo „Upė“ renginys „Pasmerkta lietaus“ pasižymės išskirtiniais dalyviais.  Mindaugas Valiukas – pripažintas, į keturias tarptautines antologijas įtrauktas poetas, šalies bei tarptautinių konkursų ir premijų laureatas, Auksinį scenos kryžių pelnęs dramaturgas, Vilniaus universiteto lektorius autorinėje Stand up programoje patvirtins arba sugriaus mitus apie POETĄ, jo santykį su pasauliu, moterimis, kūryba ir kasdienybe. Poezijos performansą „Nerkis iš kailio“ atliks Normalus teatras. Tai bus unikalus, formas laužantis teatrinis projektas, jungiantis performanso meną, klubinę muziką ir klasikinę poeziją, provokuojantis ir keliantis žmogaus identiteto klausimą šiandieninėje populistinėje kultūroje. Vakarą vainikus grupė „Trintukas prieš tikrovę“. Ji susikūrė 2016 metų balandį ir savo debiutu pribloškė visko mačiusius įvairių menų atstovus ir net pačius grupės narius. TPT pasirodymuose gausu performanso, teatrinių elementų, laisvojo džiazo. Neapsiribota įprastais, visuotinai pripažintais muzikos instrumentais. Specialiai pasirodymams sukurti garsų gaminimo prietaisai ir neįprastai skambantys daiktai. 
Plungės viešoji biblioteka kviečia sekti informaciją apie renginio dalyvius ir kitas organizuojamas veiklas internetiniame puslapyje www.plunge.rvb.lt bei bibliotekos socialinio tinklo facebook paskyroje Plunges savivaldybės viešoji biblioteka.