8-asis dešimtmetis kino ekrane André Perlsteino fotografijų paroda

ptans. kinas svet

André Perlsteinas (g. 1942, Lione) – vokiečių kilmės fotografas, dirbęs mados žurnaluose, reklamos srityje ir žiniasklaidoje. 1972 m. tapęs nepriklausomu fotografu, dirbo Claude’o Lelouch’o, Jean’o-Pierre’o Melville’io filmavimų aikštelėse. Septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose jis, rodos, spėjo įamžinti visus svarbiausius to meto kino, literatūros, muzikos, vaizduojamojo meno kūrėjus, kurių smagūs ir valiūkiški portretai stebina fotografo gebėjimu spontaniškai ir su subtiliu humoru iš arti fiksuoti gyvenimiškas akimirkas bei perteikti aštuntojo dešimtmečio bohemiškąją dvasią.

Parodoje galima pamatyti ir vieną pirmųjų žymių André Perlsteino kadrų, kuriame įamžinta Jeanno-Pierro Melvillio juostos „Raudonasis ratas“ (Le circle rouge, 1970) komanda: aktoriai François Perier, Bourvilis, Yvesas Montand, Alainas Delonas ir režisierius Jeannas-Pierras Melvillis. Ši nuotrauka sulaukė labai daug dėmesio ir buvo spaudinama ne viename žurnale.
Akį patraukia ir netikėtas aktoriaus Charlio Chaplino portretas, kuriam nufotografuoti André Perlsteinas teturėjo vos penkias minutes, ir labai jauki aktorės Katarinos Hepburn akimirka. Mados mėgėjai nuotraukose galės atpažinti Yvesą-Saint Laurentą, Pierrą Cardin.

Parodą sudaro 28 (40x60 cm)  nuotraukos su kabinimo elementais.