Apie moteris ir juos. „Špylkos ir šlepetės" Plungėje

Lapkričio 28 d., trečiadienį,  17.15 val.,  Plungės viešojoje bibliotekoje (Parko g. 7) vyko žurnalistės Nijolės Koskienės knygos „Špylkos ir šlepetės" pristatymas.

Apie knygą
Nors parašyta humoreskos žanru,  tai yra labai rimta knyga apie nuolatines mūsų amžiaus moters pastangas išlikti moterimi šiuolaikiniame pasaulyje, nuobodžioje kontoroje, komplikuotoje santuokoje,  provincijos mieste. Veiksmas prasideda praėjusio šimtmečio pabaigoje, siaučiant ekonominei krizei, santuokinei krizei, vidutinio amžiaus krizei ir tęsiasi iki šių dienų.
Kartu tai naudingas santykių vadovas, nes kiekvienos istorijos pabaigoje skaitytojui yra pateikiamas receptas, kaip išspręsti problemą ar įveikti iššūkį. Galima sakyti, kad tai yra mažų kasdienybės apreiškimų knyga. O vyrui tai  - atviras langas į slėpiningą moters pasaulį. Bet vis dėlto geriau grįžti pro duris.
Apie autorę
Žurnalistė Nijolė Koskienė  beveik du dešimtmečius dirbo „Šiaulių krašto“ dienraštyje, kurio šeštadienio puslapiuose ir buvo spausdinamos Ievos istorijos. Vėliau darbavosi, nepabijokime to žodžio,  populiarių TV pokalbio laidų redaktore, viešųjų ryšių atstove, šiuo metu yra verslininkė, tinklaraštininkė, dėsto kūrybinį rašymą, gyvena vienkiemyje prie ežero ir bando gyventi laimingai bent jau feisbuke.