Knygų pristatymo šventė

Lapkričio 8-ąją 13 valandą Vaikų bibliotekoje vyko džiugi ir net, sakyčiau, nutrūktgalviška knygų pristatymo šventė.
Į biblioteką pasiautėti užsuko net dvi Pepės Ilgakojinės (Gabija iš Grumblių Pradinio ugdymo skyriaus ir Deivė iš Senamiesčio mokyklos). Ne mažiau linksmas buvo ir Austėjos bei Agniaus iš Kulių gimnazijos pasirodymas. Apie rimtesnes knygas – G. G. Eklės „Brolis, kurio nereikėjo“ ir A. Jurašiaus „Akmenukų pasakas“ – papasakojo Guoda ir Deimantė iš Senamiesčio mokyklos. O tos pačios mokyklos ketvirtokės Gaja ir Džeirana mėgstamą knygą (J. Boyne „Baisus dalykas, nutikęs Bernabiui Broketui“) nupasakojo ... repuodamos!
Truputėlį kitaip įdomiausias knygas bibliotekoje-laikrodinėje 15 val. pristatė 5–12 klasėse besimokantys knygų fanai.


Ingrida iš Senamiesčio mokyklos papasakojo net apie 8 kūrinius. „Babrungo“ mokyklai atstovavusios Eimantė, Gabija ir Lukrecija pristatomos knygos pavadinimą slėpė iki pat pasirodymo pabaigos. Kuliškės Kamilė ir Greta suvaidino keletą mėgstamos L. Lowry knygos „Siuntėjas“ ištraukų. Deimantė ir Greta, atstovavusios „Ryto“ pagrindinei mokyklai, pateikė klausytojams daug D. Levithan knygoje „Kiekvieną dieną“ keliamų klausimų. Tą pačią knygą pasirinko ir meistriškai į keletą personažų persikūnijo dešimtokė Gabija iš Senamiesčio mokyklos. Su pianino muzika A. Ruseckaitės romaną apie Vytautą Mačernį pristatė plateliškė Kotryna Elzė. Pasitelkę skaidres, apie Biblijos enciklopediją papasakojo alsėdiškiai Alina ir Eimantas. O jų mokyklos draugai Evelina, Eimantas ir Vilius – apie alegorinę R. Bacho apysaką „Džonatanas Livingstonas Žuvėdra“.
Vis tik reikėjo nuspręsti, kas atstovaus Plungei lapkričio 15 d. Šiauliuose vyksiančiame konkurse. Po labai ilgų svarstymų, bibliotekininkai nusprendė, kad finaliniame renginyje apie pasirinktus kūrinius papasakos kuliškiai trečiokai A. Žilinskaitė ir A. Zaleckis. 5–8 kl. mokiniams atstovaus „Ryto“ pagrindinės mokyklos aštuntokės D. Jarašiūnaitė ir G. Mickevičiūtė. O vyriausiųjų grupei – dešimtokė G. Kuprytė iš Senamiesčio mokyklos.
Nuoširdžiausiai dėkojame visiems skaitytojams ir jų mokytojams už jaukią knygų pristatymo šventę. Tikimės, kad ją širdyje išsinešė kiekvienas joje pabuvojęs.