Projektas „Senjorai ir skaitmeninės technologijos"

Plungės viešosios bibliotekos kultūrinės veiklos vadybininkė Uršulė Padagienė š.m. birželio 9 d. dalyvavo Asociacijos "Viešieji interneto prieigos taškai" organizuotame seminare.

Asociacija „Viešieji interneto prieigos taškai“ kartu su partneriais iš Vokietijos, Rumunijos ir Ispanijos įgyvendina Europos Sąjungos Erasmus+ programos finansuojamą strateginių partnerysčių projektą „Senjorai ir skaitmeninės technologijos”. Projekto tikslas - paskatinti vyresnio amžiaus gyventojus, niekada nesinaudojusius internetu, susipažinti su skaitmeninėmis technologijomis, jų galimybėmis bei pradėti jomis naudotis.

Įgyvendinant projektą, šiais metais buvo atliktas tyrimas, kurio tikslas sužinoti, vyresnio amžiaus gyventojų, naudojimosi mobiliaisiais įrenginiais ir internetu ypatumus bei poreikius. Plungės viešojoje bibliotekoje taip pat buvo apklausti senjorai ir bibliotekos darbuotojai, dirbantys su jais. 

Seminaro metu buvo pristatyti tyrirmo rezultatai. Juos galite pamatyti čia. Atsižvelgiant į tyrimo rezultatus, projektą įgyvendinančios organizacijos sukurs metodinę medžiagą, skirtą mokyti senjorus naudotis planšetiniais kompiuteriais.

Plungės viešoji biblioteka 2018 m. pradžioje taip pat pakvies rajono senjorus išmokti naudotis planšetiniais kompiuteriais.