ERASMUS+ K2 projekto dalyviai bibliotekoje

Senamiesčio mokykla pavasarį pasitinka nusiteikusi įdomiam ir novatoriškam darbui: įsibėgėjęs ERASMUS+ K2 strateginės partnerystės projektas ,,Mokymasis netradicinėje aplinkoje‘‘ sukvietė šiuolaikiškai mąstančius ir dirbančius mokytojus bei jų mokinių komandas iš Makedonijos, Rumunijos ir Lenkijos.

Projekto koordinatorė , pavaduotoja ugdymui S. Jankauskienė bei projekto vadovės B. Uthne ir R. Paulikienė dar lapkričio pabaigoje dalyvavo mokytojų susitikime Makedonijoje, Kumanovo miesto Pero Nakovo mokykloje ir su šalimis partnerėmis nutarė, kad bendri tikslai - ugdyti mokinius netradicinėje aplinkoje - bus pradėti Lietuvoje kovo 20 -24 d. Antradienis projekto dalyviams buvo kupinas pamokų netradicinėse erdvėse.
Pavaduotoja S. Jankauskienė vedė integruotą istorijos ir geografijos pamoką ,,Išmanusis parkas” Plungės bibliotekos laikrodinėje. Pamokos metu projekto dalyviai turėjo susipažinti su parke esančiais kultūriniais objektais ir , dirbdami grupėse, sukurti reklamą šeimoms, paaugliams bei užsienio turistams, kad jie kuo gausiau lankytųsi šioje istorinėje vietoje. Po pertraukėlės vyko pamoka, kurią įkvėpė buvusios mūsų moksleivės G. Zavadzkytės fotografijų paroda. Projekto dalyviai išradingai vaizdavo visas Visatos stichijas: Žemę, Ugnį, Vandenį, Orą.