2015 m. bibliotekos laimėti projektai

Šiais metais Plungės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyrius vykdo tęstinį projektą ,,KNYGOS TEATRAS- ŽAIDIMAS ŽODŽIU IR FORMA”. Projektą dalinai  finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Numatomos veiklos - KNYGOS TEATRO studija: Kūrėjai. Skaitymo terapija. Kūrybinėje KNYGOS TEATRO studijoje visus metus vyks edukacinių užsiėmimų ciklas – literatūrinės pamokos, susitikimai, diskusijos, skaitymai, knygų aptarimai, kūrybinės dirbtuvėlės.


2015 m. sukanka 250 metų kai gimė iškilus valstybės, visuomenės ir kultūros veikėjas, diplomatas, kompozitorius kunigaikštis Mykolas Kleopas Oginskis. Todėl šie metai yra paskelbti jo metais.  M. K. Oginskis buvo Plungės kunigaikščio Mykolo Oginskio senelis. Jubiliejui įamžinti Plungės viešoji biblioteka teikė projektą Lietuvos kultūros tarybai „Kunigaikštis Mykolas Kleopas Oginskis ir jo epocha" ir gavo dalinį finansavimą. Projekto tikslas surengti Plungės bendruomenei konferenciją ir parodą, skirtą kunigaikščio M. K. Oginskio veiklai ir indėliui į Lietuvos politinį ir kultūrinį gyvenimą bei atskleisti Oginskių generacijos epochą, kurioje gimė, gyveno, dirbo ir kūrė trys Oginskių kartos, pradedant Mykolu Kleopu Oginskiu ir baigiant jo vaikaičiu Plungėje kunigaikščiu Mykolu Oginskiu. Konferencija planuojama rugsėjo 4 d., o paroda iš Vilniaus universiteto bibliotekos fondų – lapkričio 5 d.


2012 m. Plungės viešoji biblioteka išleido knygą „Plungės Palazzo Vecchio: nuo grafų Zubovų pilaitės iki Viešosios bibliotekos (1846-2012)“. Šis leidinys susilaukė plataus atgarsio ir turėjo didelį pasisekimą. Jis buvo dovanojamas bibliotekos svečiams, rėmėjams, istorikams, pedagogams. Per du metus išdalinti visi knygos egzemplioriai. Todėl 2015 m. Plungės viešoji biblioteka Lietuvos kultūros tarybai teikė projektą pakartotinam knygos leidimui. Gautas dalinis finansavimas ir metų gale biblioteka išleis knygos „Plungės Palazzo Vecchio: nuo grafų Zubovų pilaitės iki Viešosios bibliotekos (1846-2012)“ antrąjį leidimą su papildymais, įvykusiais laikrodinėje per du paskutinius metus.