Išvyka į Šiaulių knygų mugę

Šeštadienį, lapkričio 19 dieną, Plungės viešosios bibliotekos darbuotojų ekipažas išvyko į renginį „Šiaulių knygų mugė 2016“.  Atvykusius pasitiko kolegė ir maloniai palydėjo į biblioteką. Be jos pagalbos tokioje didelėje erdvėje būtume ir pasiklydę...

Renginį atidarė mušamųjų grupė „Ritmas kitaip“ ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni“ mimai. Pirmasis į šventės dalyvius kreipėsi bibliotekos direktorius dr. Bronius Maskuliūnas. Jis išskyrė du mugės tikslus: norą suburti po vienu stogu autorius, leidėjus, kritikus ir skaitytojus, bei  paskatinti iš naujo atrasti skaitymo malonumą. Knygų mugės globėjas – Šiaulių miesto meras Artūras Visockas susirinkusius paragino „dažniau skaityti ir būti asmenybėmis“.
Po sveikinimo kalbų prasidėjo bruzdesys. Veiklų, susitikimų, užsiėmimų daug - suspėti visur norisi, bet neįmanoma... Išsibarstė lankytojai po visą biblioteką.
„Šiaulių knygų mugėje 2016“  dalyvavo 24 leidyklos. Pristatyta ir gruzinų pedagogo, rašytojo Paatos Amonašvilio knyga „Mokytojo beieškant“. Rašytojos Jurgos Ivanauskaitės 55-osioms gimimo metinėms paminėti buvo skirtas atskiras renginys, kuriame dalyvavo  rašytojos sesuo etnologė Radvilė Racėnaitė ir literatūrologas dr. Nerijus Brazauskas.
Daugiausia dėmesio sulaukė publicistas ir žurnalo leidėjas Andrius Užkalnis. Salėje netilpo visi norintys jo pasiklausyti. Susitikti su skaitytojais atvyko ir kiti autoriai: rašytoja ir žurnalistė Ligita Juknevičiūtė, rašytojas Edmundas Malūkas, poetai Mantas Balakauskas ir Ernestas Noreika, prof. dr. Rimvydas Laužikas, vaikų rašytojas ir dailininkas  Dainius Šukys.
Plungės bibliotekininkės nepraleido ir edukacinių veiklų, kurių buvo siūloma net dvidešmt. Juos parengė Šiaulių, Kelmės, Joniškio rajonų bibliotekininkai. Labiausiai sužavėjo mobili inovatyvių technologijų laboratorija: 3D pieštuko panaudojimo galimybės, robotai, I PAD plančetės, sukuriančios realybės vaizdą, išmanioji viktorina. Joje  plungiškės krūvą prizų laimėjo. Skonio studijoje“2 meniu“ teko net patiekalų iš Oginskių dvaro virtuvės meniu paragauti.
Grįžo ekipažas vėlai vakare. Kiek pavargęs, bet pilnas naujų įspūdžių ir minčių, kuriomis dalinsis su kolegėmis ir skaitytojais.