Prisiminėme poetę Janiną Degutytę

Besibaigiančią rudens dieną, lapkričio 16 d., Stanelių kaimo bibliotekoje vyko renginys, kuriame prisiminėme lietuvių poetę Janiną Degutytę. Tai liūdno likimo moteris. Poetė, liepos mėnesį, būtų šventusi 90 m. (1928.07.06 - 1990.02.06) . Renginį vedė ir įdomiai apie poetės gyvenimo bei kūrybos kelią pasakojo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Danutė. Mokiniai skaitė poetės eiles, sekė ir vaidino pasaką „Šaltinėlis“, klausėsi pačios poetės skaitomų eilių įrašų, bei dainų pagal jos parašytus tekstus. Renginio staigmeną labai gražiai pristatė pradinių klasių mokytoja Rima sakydama: „ kad skaitytum eilėraščius reikia įsimylėti...“, ir pakvietė mokinukus pristatyti savus piešinius ant kurių priklijuoti ketureiliai iš įvairių eilėraštukų.

Bibliotekoje paruošta knygų paroda: „Poeto laikas nesibaigia jam skirta žemes kelione, o tęsiasi eilėraščiuose“( Viktorija Daujotytė).
Piešinių paroda: „Poetės eilėraštis mano piešinyje“.
Tad tenka dar kartą pasikartoti, įsimylėkite ir skaitykite poeziją. Ir turėsite progą pasidomėti poezijos kūrėjų gyvenimais bei jų kūryba.