Popietė, skirta „Knygų Kalėdų“ akcijai Gegrėnų bibliotekoje

Jau septintą kartą Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos“ keliauja per Lietuvą. Šiais metais ji kviečia padovanoti naujų knygų šalies bibliotekų skaitytojams. Juk taip svarbu, kad visi  mylėtų knygą ir dalintųsi skaitymo džiaugsmu su kitais. Gegrėnų kaimo bibliotekoje – į popietę, skirtą „Knygų Kalėdų“ akcijai, rinkosi mažieji bibliotekos lankytojai, kuriems knyga yra artimas draugas ir pagalbininkas.  Bibliotekininkė D. Stonkienė papasakojo apie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotą akciją „Knygų Kalėdos“, kviečiančią bibliotekų skaitytojus padovanoti naujų knygų ir pakvietė vaikus dalyvauti šioje akcijoje ir taip pat paraginti savo tėvelius prisijungti prie šios akcijos. Bibliotekininkė tai pat  pristatė paruoštą knygų parodėlę mažiesiems, kurioje puikavosi knygelės apie žiemą,  Kalėdas ir Naujuosius metus. 

Po to, vienu iš skaitomos pasakos personažu persirengusi bibliotekos skaitytoja  V. Lingienė perskaitė įdomią pasaką ir uždavė jiems įvairių klausimų. Vaikai atidžiai klausėsi ir puikiai atsakinėjo  į pateiktus klausimus, spėjo mįsles, deklamavo eilėraščius apie žiemą. 
Paskui jų laukė kūrybinė užduotis - vaikai turėjo iš bibliotekos fondo atsirinkti knygas žaliomis nugarėlėmis ir sukurti knygų eglutę. ....manau, kad jiems visai neblogai pavyko.