Renginiai Gegrėnų kaimo bibliotekoje

Metai baigiasi, artėja Kalėdos. Ta proga gruodžio mėnesį Gegrėnų bibliotekoje buvo nutarta surengti  Kalėdinių renginukų ciklą mažiesiems bibliotekos skaitytojams, kurių metu vaikai galėtų ne tik paskaityti kalėdinių pasakėlių, bet ir patys pasimokinti daryti kalėdines dekoracijas, kuriomis  galėtų pasipuošti savo namus. Pirmasis renginukas vyko  gruodžio 13  dieną . Mažuosius skaitytojus pasitikusi teta Odeta papasakojo vaikams kaip gražiai galima pasipuošti namus šventėms savo sukurtais darbeliais, todėl vaikai  atidžiai klausėsi ir kantriai mokėsi karpyti snaiges, žvaigždutes, senius besmegenius ir kitas kalėdines dekoracijas, kuriomis paskui puošė bibliotekos  langus. Ta proga vaikus aplankė ir meškutė Laura, kuri vaikams skaitė kalėdinę pasaką, klausinėjo įvairių klausimų apie žiemą ir Kalėdas, minė mįsles. Visi  vaikai  labai aktyviai atsakinėjo, todėl meškutė Laura  jiems negailėjo  įvairių dovanėlių ir saldžių žiemos vaišių- „pusniukų“.


     Antrasis renginukas vyko gruodžio 21 d. Šį kartą vaikus pasitiko teta Sonata, kuri vaikams papasakojo apie Kalėdinės eglutės atsiradimo istoriją, mokė vaikus pasigaminti kalėdinių žaisliukų, aiškino, kad reikia saugoti gamtą ir nebūtina šventėms  kirsti eglutės, o  visai puikiai  namus galima papuošti puikia puokštele sukurta iš eglučių šakų.  Todėl vaikai labai aktyviai panoro patys sukurti savo kalėdinę puokštelę ir ja papuošti savo biblioteką, ir šventine nuotaika apdovanoti bibliotekos lankytojus, nes jų darbeliai bibliotekoje bus eksponuojami iki Naujų metų. Labai kruopščiai vaikai piešė kalėdinius atvirukus Kalėdų Seneliui,  įrašydami  juose patį  didžiausią savo norą. Žaidė  įvairius žaidimus, žiūrėjo puikų animacinį filmuką apie Kalėdų Senelį. Po to, teta Sonata perskaitė įdomią Kalėdinę pasaką ir uždavė jiems įvairių klausimų. Vaikai puikiai atsakinėjo  į pateiktus klausimus, todėl teta jiems nepagailėjo „sniego“ saldainiukų ir kitų saldumynų. Renginio pabaigoje vaikams buvo  palinkėta gražiai atšvęsti šventes ir turiningai, su knygele praleisti žiemos atostogas.
Dar norime pasidžiaugti, kad   Gegrėnų bibliotekos mažieji skaitytojai aktyviai įsitraukė ir  į Žemaičių Kalvarijos  kultūros centro organizuojamą konkursą- parodą „Mano eglutė“ ir konkursui pristatė savo padarytas keturias eglutes.  Nugalėtojai paaiškės 2014 m. sausio 4  dieną. Palinkėkite mums sėkmės.