Kūrybinė valandėlė Varkalių kaimo bibliotekoje

Baigiantis metams, kilo mintis pasikviesti mažuosius skaitytojus į biblioteką...  pasidalinti mintimis, kas gražesnio, įdomesnio įvyko, kas ką perskaitė, o gal ir parašė, sukūrė...
   Į renginį buvo pakviesta Nausodžio pagrindinės mokyklos šeštokė Gintarė Petraitytė, dalyvavusi mokinių kūrybiniame konkurse „Lietuvos vaikai kuria pasakas“, ir jos lietuvių kalbos mokytoja Laura Rojutė .
   Gintarės sukurta pasaka „Gondingos gelbėtojas“ pateko tarp 51 geriausiųjų darbų ir buvo atspausdinta specialioje knygoje „Lietuvos vaikai kuria pasakas“. Šeštąjį kartą tokį konkursą organizavo Lietuvos mokinių formaliojo ir neformaliojo švietimo centras kartu su leidykla „Kalendorius“. Renginio globėja ponia Alma Adamkienė.
     Talentinga mergaitė susirinkusiems savo pasaką pasekė žemaitiškai, kurios versiją parašė šį rudenį Skuode vykusiam  konkursui „Koram žemaitėška“, skirtam tarmių metams. Iš ten taip pat parvyko su padėkos raštu „Ož kūrybėnius miegėnėmus“.
     Aktyvūs, kūrybiški buvo ir Nausodžio pagrindinės mokyklos trečiokai su  mokytoja Alma Jašinskiene: savo sukurtus padavimus perskaitė Emilis Buivydas, Gabrielė Beivydaitė, Simona Stuopelytė. O antrokai su savo mokytoja Ilona Povilaitiene, pasimokę iš vyresnių, ateityje pažadėjo  taip pat  ką nors parašyti.
     Renginio pabaigoje fotografijos parodą „Miestas ir kaimas“ pristatė Plungės fotografų klubo „Žybt“ narė Alina Petrikienė. Autorė mielai sutiko ir įamžinti šio renginėlio akimirkas. Ačiū jai už tai!
    Vaikai kūrybiškai pabendravę išsiskirstė, pažadėję bibliotekininkei Linai padovanotuose sąsiuvinukuose užsirašinėti,, GRAŽIAS MINTIS‘‘.