„Kūrybiniai, novatoriški ir tvarūs praktiniai tyrimai padėsiantys besimokantiems suaugusiesiems iš naujo atrasti kultūros paveldą“

Šiandien startuoja „Erasmus+“ tarptautinės partnerystės projekto „Kūrybiniai, novatoriški ir tvarūs praktiniai tyrimai padėsiantys besimokantiems suaugusiesiems iš naujo atrasti kultūros paveldą“ dviejų dienų mokymai . Projekto partnerių šalys : Graikija, Nyderlandai, Malta, Italija ir Lietuva. Projektu siekiama dalintis gerąja/blogąja patirtimi tarp skirtingų kultūros paveldo institucijų, kurios pandemijos laikotarpiu didžiąją dalį savo veiklų yra perkėlusios į virtualią erdvę bei tiriama partnerių šalių kultūros paveldo prieinamumo situacija, teikiami siūlymai ir mokymai dėl efektyvesnių ir tvaresnių paslaugų teikimo. O labiausiai sieksime ir teiksime pasiūlymus kaip kultūros paveldo įstaigų paslaugas padaryti prieinamesnėmis mažiau įgūdžių arba ribotus ekonominius išteklius turintiems asmenimis.
Šių mokymu metu visos partnerių šalys apžvelgs ir pristatys savo šalių kultūros paveldo įstaigų situaciją, susiklosčiusią pandemijos metu, o projekto koordinatoriai apžvelgs situaciją Europoje. Taip pat partneriai pasidalins gerosios patirties pavyzdžiais, kaip kultūros paveldo įstaigos pritaikė savo veiklas pandemijos metu.

Vyks ir praktiniai užsiėmimai. Bet daugiau apie tai papasakosime ir pasidalinsime pasibaigus mokymams.
Daugiau apie projektą CRISP project
#adulteducation #erasmus #crispproject #crisp
Research on Creative, Innovative, and Sustainable Practices to get adults (back) in touch with heritage (2020-1-NL01-KA227-ADU-082996).