Įspūdžiai iš stažuotės Portugalijoje

Balandžio 8-12 dienomis mūsų bibliotekos darbuotoja, specialistė projektinei veiklai Indrė Antanavičienė dalyvavo stažuotėje Portugalijoje. 5 dienas trukusios išvykos metu Indrė dalyvavo įvairiuose mokymuose bei konferencijose: „Kodėl verta tapti bibliotekininku XXI amžiuje?", „Ieškomi bibliotekininkai! Olandų požiūris", „Dirbtinis intelektas: bibliotekų, bibliotekininkų ir vartotojų stiprybės ir galimybės", „Kas yra skaitmeninis raštingumas? Klausimas apie rodiklius ir ateities viziją”.


Stažuotės metu aplankytos dvi Lisabonos bibliotekos, skirtingos savo įvaizdžiu ir paslaugų teikimu visuomenei.
Pagrindinė stažuotėje komunikuota žinutė – ateities bibliotekos yra esminiai, dinamiški centrai, skatinantys demokratiją, socialinę įtrauktį ir visuomenės prieigą prie informacijos bei atliekantys lemiamą vaidmenį švietimo ir kultūros pažangos srityje.

  

Didžiulis Ačiū Lietuvos Nacionalinei Martyno Mažvydo Bibliotekai, Šiaulių apskrities Povilo Višinskio viešajai bibliotekai bei mūsų bibliotekos l.e.p. direktorei Gintarei Gurevičiūtei už pasitikėjimą, nuostabią galimybę tobulėti, išgirsti ir išvysti pasaulio bibliotekų ateities viziją. Pokyčiai ateina ir pas mus, o mokymai padeda suprasti, kaip tuos pokyčius įveiklinti ir padėti visuomenei juos pasiekti.